Tur til Steinavær

Steinavær eller "Steine" er et øyvær som ligger i Andfjorden, mellom Senja og Andøy. "Styrmansholmen" er den største av øyene og hvor hovedhavnen ligger.

Steinavær og andre små øygrupper i området ble befolket for å forkorte avstanden til fiskefeltene og de rike forekomster av torsk. Store moloer forvandlet værutsatte naturhavner til stille laguner midt i havet. Etter hvert som båtene ble større og årer å seil ble byttet ut med motorer, tok folk bygninger og hus med seg og flyttet nærmere fastlandet, de fleste av dem til Senja. Steinavær hadde fast bosetning frem til 1912, og ble helt forlatt i 1914. Grunnmurer, brønner, bryggefundamenter, små veier og steinbrudd kan fremdeles sees på øyene, noe som gjør det enkelt å forestille seg den harde livsstilen som fant sted der ute i havet for mer en et århundre siden.


Turen starter i Skrolsvik med sikkerhetsbriefing og informasjon. Kapteinen og guiden vil sørge for at alle deltakerne er ordentlig kledd før eventyret begynner. Seilasen over havet er omtrent 7,5 nautiske mil fra Skrolsvik og tar omtrent 25 minutter hver vei.


Nok 1090,- pr. person

Barn : Nok: 490,-

Varighet - ca  timer


Båt

25ft. båt med oppvarmet cabin.

Komfortabel, stødig, rask og sikker.

Deltagere 2 - 7

Min. 2 voksne

Sesong . Hele året


Sikkerhet        Reservasjon